MyBusiness
Configurări

Gestiuni

4min

Gestiunile sunt organizări interne ale activității companiei, reprezentând locurile în care se efectuează tranzacții de inventar și vânzări.

Meniul Gestiuni îți permite să administrezi toate gestiunile din locațiile tale, cum ar fi bucătărie, bar, magazin, piscină etc. Sistemul creează automat o gestiune implicită atunci când configurezi un cont nou, dar poți adăuga și gestiuni suplimentare pentru a administra eficient stocurile și resursele.

Orice modificare a înregistrărilor de tip Gestiune implică configurări suplimentare la nivel de saloane sau la nivelul interfețelor cu alte aplicații de contabilitate!

Urmează acești pași pentru a accesa pagina Gestiuni:

1

Loghează-te în MyBusiness cu un utilizator care are drepturi de a accesa meniul Configurare.

2

Alege compania pentru care dorești să faci modificări.

3

În pagina principală a aplicației, deschide meniul Configurare și selectează opțiunea de meniu Gestiuni.

4

În pagina Gestiuni poți vedea toate gestiunile definite în sistem, le poți filtra pentru a regăsi gestiunea dorită, poți adăuga gestiuni noi, le poți modifica pe cele existente prin apăsarea pe denumirea gestiunii dorite, sau le poți dezactiva dacă nu le mai folosești. 

Pagina Gestiuni
Pagina Gestiuni


Organizează-ți gestiunile în funcție de nevoile operaționale ale afacerii tale pentru o gestionare mai eficientă a resurselor.

Asigură-te că managerii gestiunii sunt corect atribuiți pentru a menține responsabilitatea și controlul asupra stocurilor.

În pagina Gestiuni găsești lista tuturor gestiunilor companiei curente care au fost înregistrate în sistem. Fiecare gestiune este listată cu denumirea, tipul gestiunii, locația, persoana desemnată manager al gestiunii și starea activă sau inactivă.  

Filtrare și căutare gestiuni
Filtrare și căutare gestiuni


Poți filtra  spre afișare toate gestiunile, doar pe cele active sau dezactivate.

Caută  o gestiune după denumire, după locație sau chiar printr-o căutare avansată folosind mai multe criterii în același timp, cum ar fi intervalul în care a fost adăugată sau modificată și persoana care a adăugat-o sau modificat-o.

Urmează pașii de mai jos pentru a adăuga o gestiune în sistem:

1

În pagina Gestiuni, apasă butonul Adaugă gestiune.

2

În pagina Adaugă gestiune, în secțiunea Informații generale, completează următoarele informații în câmpurile disponibile, mai ales cele obligatorii marcate cu *:

Pagina Adaugă gestiune
Pagina Adaugă gestiune

  • Tip: Selectează tipul de gestiune din lista derulantă, adică modul în care va fi gestionat stocul pentru această gestiune. Opțiunile posibile sunt:
    • Bazat pe cantitate – pentru gestiunile cantitative, unde stocurile sunt urmărite în funcție de numărul de unități.
    • Bazat pe valoare – pentru gestiunile valorice, unde se urmărește valoarea financiară a stocului.
    • Servicii – dacă gestiunea este bazată pe prestarea de servicii.
  • Nume: Introdu un nume sugestiv pentru gestiune (ex. „Bar Piscină” sau „Depozit Principal”) care să descrie clar scopul gestiunii.
  • Listă de prețuri: Afișat numai pentru tipurile de gestiune bazate pe valoare. Selectează lista de prețuri de vânzare pentru care se aplică gestiunea, pentru calcularea corectă a valorii stocului.
  • Cod: Introdu un cod unic care va fi utilizat pentru exportul datelor în sistemul ERP. Asigură-te că acest cod este relevant și ușor de recunoscut.
  • Locație: Alege locația unde va opera gestiunea, pentru a lega gestiunea de un spațiu fizic sau o unitate a afacerii tale.
  • Descriere: Detaliază o descriere despre scopul și utilizarea gestiunii. De exemplu, „Gestiune destinată produselor de bar pentru locația centrală”.
  • Manager gestiune: Selectează persoana responsabilă pentru administrarea acestei gestiuni din lista derulantă a utilizatorilor din sistem. Aceasta va fi persoana de contact pentru orice activitate legată de gestiune.

Atribuie un manager de gestiune cu responsabilități clare pentru a menține controlul și eficiența în administrarea stocurilor.

3

Apasă butonul Salvează pentru a adăuga noua gestiune în baza de date.

După ce adaugi o gestiune nouă, configurează-i alocarea pe saloane pentru categoriile de articole care dorești să se scadă din noua gestiune.

Dacă adaugi o gestiune nouă și ai cel puțin o interfață cu o aplicație de contabilitate (de exemplu Saga, Platphorma, etc.) sunt necesare configurări în interfețele respective! Pentru clarificări sau asistență suplimentară, contactează departamentul de suport!

După adăugarea unei gestiuni noi, aceasta trebuie asociată saloanelor existente pentru a configura din care gestiune se va scădea o categorie de articole sau un anumit articol.

Urmează acești pași pentru a asocia gestiunile la un salon:

1

Accesează meniul Configurare > Saloane .

2

În pagina Saloane, alege salonul pentru care vrei să configurezi noua gestiune și deschide-l pentru modificare prin apăsare pe numele acestuia.

3

În pagina de editare a salonului selectat, deschide secțiunea Gestiuni.

Pentru fiecare articol sau categorie de articole disponibile în locația selectată, alege gestiunea din care vor fi scăzute produsele comercializate în acea locație. Poți alege și secțiunea, dacă dorești.

Asociere gestiuni la saloane pe categorii de produse
Asociere gestiuni la saloane pe categorii de produse

4

Poți adăuga articole (prin butonul Adaugă articole) sau categorii de articole (prin butonul Adaugă categorii de articole) care se vor comercializa în acel salon, moment în care le poți asocia la gestiunea nou adăugată.

Alternativ, poți edita  articolele sau categoriile de articole pentru a le modifica gestiunea și a le asocia la gestiunea nou adăugată.

Modifică gestiunea din care se scade un articol sau categorie de articole
Modifică gestiunea din care se scade un articol sau categorie de articole

5

Apasă butonul Salvează din fereastra derulantă.

6

Ulterior, în pagina de editare a salonului, apasă butonul Salvează din colțul drept jos pentru ca noile informații să fie salvate în sistem.

Salvează salonul cu informațiile modificate
Salvează salonul cu informațiile modificate


Dacă nu mai dorești să folosești o anumită gestiune, o poți dezactiva. După dezactivare, gestiunea nu este ștearsă, toate informațiile despre aceasta și despre stocuri râmăn în baza de date, dar nu o mai poți folosi.

Dacă intenționezi să dezactivezi o gestiune, recomandăm să aduci întâi stocul acesteia la zero în Expressoft Master. Poți contacta departamentul de suport Expressoft pentru informații suplimentare.

Dacă dorești dezactivarea unei gestiuni, urmează pașii de mai jos:

1

În pagina Gestiuni, caută gestiunea pe care dorești să o dezactivezi și bifeaz-o pentru a o selecta.

2

Apasă butonul Dezactivează de deasupra listei de gestiuni.

Dezactivează o gestiune
Dezactivează o gestiune

3

Sistemul dezactivează gestiunea.

Te poți răzgândi în privința dezactivării și poți reactiva gestiunea prin selectarea opțiunii Activează.