Self Order
Self Order Admin

Stații de lucru

11min

Stațiile de lucru sunt dispozitive de tip totem, chioșcuri de plasare a comenzilor. Pe aceste stații de lucru se instalează aplicația de front-end Self Order App, care permite clienților să plaseze comenzi și să le plătească fără a necesita asistența unui angajat, reducând timpul de așteptare. Stațiile de lucru oferă acces ușor la meniuri și promoții, îmbunătățind experiența clientului, și diminuează încărcarea personalului cu sarcini rutine, permițându-le să se concentreze pe aspectele critice ale serviciului.

Pentru a permite clienților tăi să își comande singuri produsele dorite, trebuie întâi să adaugi și să configurezi stațiile de lucru cu categoriile de articole și articolele disponibile, limbile folosite, imaginile dorite pentru produse și ecran, logo, metodele de plată disponibile, etc.

Opțiunea de meniu Stații de lucru este locul unde poți gestiona toate stațiile de lucru folosite în afacerea ta. Urmează acești pași pentru a accesa pagina Stații de lucru:

1

Din Expressoft Platform, accesează Self Order cu un utilizator care are drepturi de a accesa aplicația.

2

Alege compania pentru care dorești să faci modificări.

3

În pagina principală a aplicației, selectează meniul Stații de lucru.

4

În pagina Stații de lucru poți vedea lista stațiilor de lucru, poți căuta o stație, poți adăuga stații, poți modifica stațiile existente prin apăsare pe denumirea stației dorite, poți clona setările unei stații pe alte stații, sau le poți dezactiva.

Pagina Stații de lucru
Pagina Stații de lucru


Configurările efectuate în Self Order Admin sunt preluate automat de aplicația de front-end Self Order de pe stațiile de lucru în maxim o oră.

Dacă dorești ca aceste schimbări să fie imediate, atunci trebuie să accesezi aplicația POS, meniul Instrumente, opțiunea Sincronizare și să apeși butonul Sincronizează acum.

În pagina Stații de lucru găsești lista tuturor totem-urilor configurate în sistem, împreună cu saloanele și locațiile de care aparțin.

Poți filtra  spre afișare toate stațiile, sau doar pe cele active sau dezactivate. Tot aici poți căuta o stație după nume, sau le poți sorta după fiecare coloană în parte.

Listă stații de lucru
Listă stații de lucru


Adăugarea și configurarea unei stații de lucru de tip totem este esențială pentru eficientizarea procesului de comandă și autonomia clienților. Asigură-te că urmezi pașii procesului de creare a unei înregistrări de tip stație de lucru și că introduci toate informațiile necesare!

Urmează pașii de mai jos pentru a adaugă configurările unei stații de lucru de tip totem:

1

În pagina Stații de lucru apasă butonul Creează situat în partea de sus a ecranului.

2

În noua pagină deschisă, Creează stație de lucru, completează pe rând informațiile din fiecare secțiune în parte.

Detalii generale ale stației de lucru

Începe cu prima secțiune, Detalii generale ale stației de lucru. Completează următoarele informații despre stație:

Detalii generale ale stației de lucru
Detalii generale ale stației de lucru

  • Introdu un nume sugestiv pentru noua stație de lucru.
  • Selectează un salon din lista derulantă a saloanelor definite în MyBusiness pe profilul QuickService (default), unde va fi amplasată stația. La acest salon va fi alocată noua stație de lucru.
  • Selectează raportul de aspect al ecranului stației de lucru. Poți alege dintre rapoartele 4:3, 16:9 sau 16:10 pentru stațiile așezate orizontal, sau 3:4, 9:16 sau 10:16 pentru stațiile așezate vertical.
  • În câmpul Alertă stoc scăzut de hârtie, introdu una sau mai multe adrese de mail, separate prin virgulă, pentru ca sistemul să anunțe persoanele responsabile despre scăderea sau epuizarea hârtiei disponibile pentru impriomanta acelei stații de lucru.
3

Apasă butonul Salvează din partea de sus a ecranului pentru a salva noua stație în baza de date.

După salvare, nu vei putea modifica datele generale în afara raportului de aspect. Asigură-te că introduci datele dorite înainte de a salva înregistrarea! Dacă totuși este necesar, poți redenumi stația din MyBusiness, meniul Stații de lucru.

Stația de lucru este salvată cu informații minime (cele introduse de tine, id-ul contului de business, id-ul locației în care se află salonul ales, precum și id-ul stației de lucru alocat automat de sistem).

4

În pagina Editează stația de lucru, continuă să introduci informațiile necesare configurării stației în fiecare secțiune derulantă.

Pagina Editează stația de lucru
Pagina Editează stația de lucru


Takeaway

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Takeaway - comenzi cu ridicare, pentru a gestiona lista de prețuri (meniul), categoriile de articole, ordinea lor și articolele care vor fi afișate pentru comenzile cu ridicare pe această stație de lucru.

Vizionează mai jos cum poți configura categoriile și articolele. Parcurge pașii de mai jos pentru mai multe informații.


2

Selectează lista meniului (adică lista de prețuri definite pentru o serie de articole) pentru comenzile de tip Takeaway. Poți alege una din listele de prețuri disponibile pentru salonul asociat stației de lucru.

Un produs poate avea definite mai multe prețuri, în funcție de listele de prețuri asociate. De exemplu, un burger poate costa 50 RON în lista de prețuri Restaurant, 55 RON în lista de prețuri Delivery, iar la Piscină poate costa 60 RON.



Alege lista de prețuri
Alege lista de prețuri


Categorii

3

Începe să adaugi categorii de articole pentru acea stație de lucru.

Categoriile de articole sunt definite doar la nivel de stație de lucru, atât pentru comenzi de tip Takeaway, cât și pentru Servire la masă.

Categoriile definite pe o stație de lucru nu se regăsesc pe alte stații, decât dacă clonezi setările stației curente pe alte stații!

Începe să adaugi categorii:

Adaugă o categorie
Adaugă o categorie

4

În fereastra Creează o nouă categorie afișată, introdu un nume sugestiv pentru categoria de articole disponibilă pe stația de lucru.

5

Alege categoria părinte a noii categorii, sau lasă noua categorie fără o categorie superioară. Pentru prima categorie adăugată nu poți asocia nicio categorie părinte.

Fereastra Creează o nouă categorie
Fereastra Creează o nouă categorie

6

Adaugă o pictogramă pentru categorie, pentru a fi afișată pe stația de lucru.

Pictograma o poți alege din galeria media care cuprinde toate fișierele media care au fost încărcate deja pe compania pe care lucrezi, sau poți încărca chiar tu un fișier de pe dispozitivul tău și apoi să îl folosești ca pictogramă.

Pictograma trebuie să fie un fișier de tip png sau jpeg, cu o dimensiune maximă de 2 MB. Recomandăm ca pictograma să aibă un fundal transparent, iar raportul de aspect al imaginilor să fie 1:1.

Apasă dreptunghiul în care va fi afișată imaginea pentru a deschide fereastra Media Gallery.

7

În fereastra Media Gallery, încarcă una sau mai multe imagini de pe dispozitivul tău în galeria media prin apăsarea butonului Upload/ Încarcă.

Încarcă o imagine în galerie
Încarcă o imagine în galerie


Navighează pe dispozitivul tău, regăsește imaginea sau imaginile dorite și selectează-le pentru a le încărca în galerie.

Selectează imagine pentru încărcare în galerie
Selectează imagine pentru încărcare în galerie

8

În fereastra Media Gallery, folosește o imagine din galeria media ca pictogramă pentru categorie prin bifarea acesteia și apăsarea butonului Save / Salvează.

Imaginea selectată este acum folosită ca pictogramă pentru categorie.

Folosește o imagine ca logo
Folosește o imagine ca logo

9

Înapoi în fereastra Creează o nouă categorie, salvează categoria nouă prin apăsarea butonului Salvează din partea de jos.

Salvează categorie
Salvează categorie


Categoria este adăugată în secțiunile Takeaway și Servire la masă.

10

Poți adăuga oricâte categorii dorești. Deschide meniul din dreptul unei categorii și apasă butonul  Adaugă categorie pentru a adăuga o categorie nouă.

Acțiuni disponibile pe categorie
Acțiuni disponibile pe categorie


Folosind același meniu  din dreptul unei categorii:

  • o poți edita (opțiunea  Editează categorie), schimbându-i numele, părintele și/sau pictograma;
  • îi poți adăuga pictogramă (opțiunea  Adaugă pictogramă);
  • îi poți schimba ordinea de afișare în cadrul aceleiași categorii în meniul de navigare al stației de lucru (opțiunile  Mută în sus și  Mută în jos);
  • o poți dezactiva pentru a nu mai fi afișată în meniul stației (opțiunea Dezactivează);
  • ulterior o poți reactiva (opțiunea Activează) - nu uita să filtrezi  categoriile inactive;
  • îi poți adăuga articole din oricare din listele de prețuri disponibile pe salonul la care ai alocat stația de lucru (opțiunea  Adaugă articol).

Articole

Poți adăuga articole în categoriile existente folosindu-te de oricare din listele de prețuri asociate salonului în care este plasată stația de lucru.

Articolele sunt adăugate în categorii doar la nivel de comenzi de tip Takeaway sau Servire la masă. Articolele adăugate la o categorie pentru comenzi de tip Takeaway nu se regăsesc automat în aceeași categorie pentru comenzile de tip Servire la masă, decât dacă folosești aceleași liste de prețuri! Adaugă articolele dorite în categoriile disponibile pentru fiecare tip de comenzi, personalizând astfel experiența clienților.

De exemplu, pentru comenzile de tip Servire la masă, în categoria Deserturi ai putea adăuga produsul Înghețată, dar poate că nu vrei să adaugi Înghețata pentru comenzile de tip Takeaway.

11

Pentru a adăuga unul sau mai multe articole într-o categorie din lista de meniu selectată, deschide meniul din dreptul unei categorii și selectează opțiunea  Adaugă articole.

Adaugă articole
Adaugă articole


Alege altă listă de meniu, dacă vrei să regăsești alte articole sau dacă vrei să le aduci pe stația de lucru la alt preț.

12

În fereastra nou-deschisă, Articole de takeaway, caută și selectează unul sau mai multe articole pe care dorești să le adaugi la categoria aleasă și menționată sub titlul paginii.

Selectează articole pentru o categorie
Selectează articole pentru o categorie

13

Apasă butonul Salvează pentru a adăuga articolele selectate la categorie pentru acel tip de comenzi.

14

Articolele sunt adăugate la lista de articole corespunzătoare categoriei selectate.

Articolele sunt afișate în listă numai dacă e selectată lista de prețuri din care au fost alese! Poți adăuga articole din oricare din listele de prețuri atașate salonului unde este localizată stația de lucru. Clientul va putea selecta articolele adăugate unei categorii, indiferent din care listă de prețuri au fost acestea adăugate.

Articole adăugate la categorie
Articole adăugate la categorie

15

Poți schimba ordinea articolelor afișate în meniul de navigare al stației de lucru trăgând și plasându-le atunci când faci clic pe pictograma din prima coloană a tabelului.

Schimbă ordinea de afișare a articolelor
Schimbă ordinea de afișare a articolelor

16

Poți adăuga una sau mai multe imagini fiecărui articol în parte, pentru a fi afișate în procesul de plasare a comenzii de către client.

Imaginile unui articol ajută clientul să se decidă atunci când plasează comanda. Încarcă imagini clare, reprezentative ale articolului!

Apasă butonul de încărcare  din dreptul unui articol care nu are imagini pentru a-i adăuga imagini.

Dacă dorești să schimbi imaginile atașate unui articol, atunci apasă direct pe imaginea din dreptul acelui articol.

Încarcă sau schimbă imaginile unui articol
Încarcă sau schimbă imaginile unui articol

17

În ambele cazuri, se deschide fereastra Imagini articol, unde sunt afișate eventualele imagini deja încărcate pentru acel articol. Apasă dreptunghiul (care cuprinde sau nu imagini) pentru a deschide galeria.

Fereastra Imagini articol
Fereastra Imagini articol


Fișierele cu imagini care vor fi asociate articolelor trebuie să fie de tip png sau jpeg cu o dimensiune de maxim 2MB.

18

În fereastra Media Gallery, care cuprinde toate fișierele media care au fost încărcate deja pe compania pe care lucrezi, alege prin bifare una sau mai multe fișiere din galeria media ca imagini pentru articol și apasă butonul Save / Salvează.

Dacă nu ai în galerie fișierele dorite, încarcă-le de pe dispozitivul tău prin apăsarea butonului Upload/ Încarcă.

Selectează imagini pentru articol
Selectează imagini pentru articol

19

Înapoi în fereastra Imagini articol, verifică imaginile alese pentru acel articol. Dacă ai ales un fișier incorect, îl poți șterge prin apăsarea butonului . Apasă butonul Salvează pentru a atașa imaginile la articol.

Imaginile alese pentru articol
Imaginile alese pentru articol

20

Înapoi în lista de articole, sistemul afișează în tabel, în dreptul acelui articol, prima imagine selectată. În momentul în care clientul va alege acel articol din meniu, totemul îi va afișa toate imaginile atașate acelui articol.

21

Poți seta un articol popular în cadrul fiecărei categorii. În momentul în care clientul va alege o categorie, produsul popular va fi marcat cu o etichetă și va fi afișat primul din acea categorie.

Apasă butonul  din dreptul unui articol, apoi apasă Da în fereastra de confirmare pentru a seta articolul popular din categoria selectată.

Setează produs popular
Setează produs popular

22

Adaugă traduceri fiecărui articol pentru fiecare limbă folosită pe stația de lucru. Poți face acest lucru fie din lista de articole a fiecărei categorii, prin apăsarea butoanelor  din dreptul coloanelor corespunzătoare limbilor (Engleză și Română), fie din meniul Traduceri > Articole.

Tradu articolul în limbile stației
Tradu articolul în limbile stației


În ambele cazuri, se deschide fereastra Traducere. Urmează acești pași pentru a adăuga traduceri unui articol.

23

Poți schimba categoria unui articol prin bifarea articolului în listă, selectarea opțiunii Schimbă categoria articolului din meniul deschis la apăsarea , urmată de selectarea noii categorii a acelui articol. Articolul este mutat în categoria nou selectată.

Schimbă categoria articolului
Schimbă categoria articolului

24

Poți dezactiva articole pentru a nu mai fi afișate în momentul unei comenzi. Articolele dezactivate nu dispar, doar sunt ascunse. Ele pot fi reactivate ulterior.

Dezactivează rapid un articol dacă nu îl mai ai pe stoc! Activează-l înapoi atunci când îl poți oferi din nou spre vânzare!

Dezactivează articole
Dezactivează articole

25

Salvează configurarea stației de lucru prin apăsarea butonului Salvează din partea de sus a paginii.

Nu uita să salvezi configurarea stației de lucru
Nu uita să salvezi configurarea stației de lucru


Servire la masă

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Servire la masă - comenzi cu servire în locație, pentru a gestiona lista de prețuri (meniul), categoriile de articole, ordinea lor și articolele care vor fi afișate pentru comenzile cu ridicare pe această stație de lucru.

2

Selectează lista meniului (adică lista de prețuri definite pentru o serie de articole) pentru comenzile de tip Servire la masă. Poți alege una din listele de prețuri disponibile pentru salonul asociat stației de lucru.

Un produs poate avea definite mai multe prețuri, în funcție de listele de prețuri asociate. De exemplu, un burger poate costa 50 RON în lista de prețuri Restaurant, 55 RON în lista de prețuri Delivery, iar la Piscină poate costa 60 RON.

3

Configurează categoriile și articolele pentru Servirea la masă așa cum sunt descrise în capitolele Categorii și Articole de mai sus.

Categoriile adăugate în secțiunea Takeaway le regăsești automat și în secțiunea Servire la masa, și invers.

Dacă ai folosit aceeași listă de prețuri și în secțiunea Takeaway, atunci articolele setate acolo le regăsești automat și în secțiunea Servire la masă.

Secțiunea Servire la masă
Secțiunea Servire la masă


Dacă nu configurezi Servire la masă sau Takeaway, acel tip de servire nu se va afișa pe totem.

Setări screensavere & ordinea afișării

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Setări screensavere, pentru a configura durata imaginilor sau video-urilor care vor fi afișate pe ecranele totemelor în perioadele de inactivitate mai îndelungate din timpul plasării comenzilor.

2

Introdu timpul de inactivitate, adică numărul de secunde de inactivitate a aplicației necesare pentru ca imaginile de tip screensaver să fie afișate.

3

Introdu timpul de rotație, adică numărul de secunde în care este afișată o imagine de tip screensaver înainte de a o afișa pe următoarea.

Setări screensavere
Setări screensavere

4

Derulează următoarea secțiune a paginii, Ordinea afișării screensaverelor, pentru a configura imaginile și ordinea lor de defilare pe toteme în momentele de inactivitate a aplicației.

5

Apasă butonul  Adaugă imagine /video pentru a adăuga un nou screensaver, fie din galeria multimedia existentă, fie să adaugi un fișier nou în acea galerie pe care să îl folosești ulterior.

Ordinea afișării screensaverelor
Ordinea afișării screensaverelor

6

În meniul lateral Screensavere deschis în dreapta paginii, adaugă una sau mai multe imagini sau materiale video care vor fi afișate ca screensavere pe această stație. Poți folosi fișiere din galeria media existentă sau le poți încărca de pe dispozitivul tău.

Imaginile trebuie să fie un fișier de tip png sau jpeg, cu o dimensiune maximă de 2 MB.

Apasă dreptunghiul în care va fi afișată imaginea pentru a deschide fereastra Media Gallery.

Meniul lateral Screensavere
Meniul lateral Screensavere

7

În fereastra Media Gallery, alege prin bifare una sau mai multe fișiere din galeria media ca screensavere și apasă butonul Save / Salvează.

Dacă nu ai în galerie fișierele dorite, încarcă-le de pe dispozitivul tău prin apăsarea butonului Upload/ Încarcă.

Alege fișierele
Alege fișierele

8

Înapoi în meniul lateral Screensavere, verifică imaginile selectate ca screensaver și apasă butonul Salvează.

Screensevere selectate
Screensevere selectate

9

Fișierele selectate sunt acum folosite ca screensavere.

Poți schimba ordinea imaginilor afișate pe stația de lucru ca screensavere trăgând și plasându-le atunci când apeși pe pictograma din prima coloană a tabelului.

Ordonează screensavere
Ordonează screensavere

10

Apasă butonul Salvează din partea de sus a paginii pentru a salva modificările asupra screensaverelor.

Logo companie

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Încarcă logo-ul companiei, pentru a configura logo-ul companiei tale care va fi afișat pe ecranele totemului.

Logo-ul trebuie să fie un fișier de tip png sau jpeg, cu o dimensiune maximă de 2 MB. Recomandăm ca logo-ul să aibă un fundal transparent.

Apasă dreptunghiul în care va fi afișată imaginea pentru a deschide fereastra Media Gallery.

Încarcă logo-ul companiei
Încarcă logo-ul companiei

2

În fereastra Media Gallery, caută imaginea care reprezintă logo-ul companiei tale, selecteaz-o prin bifare și apasă butonul Save / Salvează.

Dacă nu ai în galerie fișierul cu logo, încarcă-l de pe dispozitivul tău prin apăsarea butonului Upload/ Încarcă.

Caută și selectează logo-ul companiei
Caută și selectează logo-ul companiei

3

Fișierul selectat este folosit acum ca logo pe stația de lucru.

Dacă nu este fișierul dorit, îl poți șterge prin apăsarea butonului .

Imaginea logo
Imaginea logo

4

Apasă butonul Salvează din partea de sus a paginii pentru a salva configurările stației de lucru.

Imagine/video ecran principal

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Încarcă imaginea/video-ul ecranului principal, pentru a configura imaginea sau filmul care va fi afișat pe ecranele totemului înainte ca clientul să inițieze procesul de comandă.

Fișierul care va fi afișat pe ecranul principal trebuie să fie de tip png sau jpeg cu o dimensiune de maxim 2MB pentru imagini, iar pentru video fișierul trebuie să fie de tip MP4 sau WebM.A cu o dimensiune maximă de 50 MB.

Apasă dreptunghiul în care va fi afișată imaginea pentru a deschide fereastra Media Gallery.

2

În fereastra Media Gallery, caută imaginea care reprezintă imaginea sau video-ul ecranului principal, selecteaz-o prin bifare și apasă butonul Save / Salvează.

Dacă nu ai în galerie fișierul cu logo, încarcă-l de pe dispozitivul tău prin apăsarea butonului Upload/ Încarcă.

Selectează fișierul dorit pentru ecranul principal
Selectează fișierul dorit pentru ecranul principal

3

Fișierul selectat este folosit acum ca imagine sau video pentru ecranul principal pe stația de lucru.

Dacă nu este fișierul dorit, îl poți șterge prin apăsarea butonului .

Imagine ecran principal
Imagine ecran principal

4

Apasă butonul Salvează din partea de sus a paginii pentru a salva configurările stației de lucru.

Setări de plată

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Setări de plată, pentru a selecta metodele de plată care pot fi folosite pe acea stație de lucru.

Alege din lista derulantă una sau mai multe metode de plată acceptate pe stație.

Setări de plată
Setări de plată


În lista derulantă sunt afișate pentru selecție metodele de plată definite în MyBusiness. Alege metodele de plată pe care le suportă stația ta de lucru!

2

Apasă butonul Salvează din partea de sus a paginii pentru a salva configurările stației de lucru.

Setări de limbă

1

Derulează următoarea secțiune a paginii, Setări de limbă, pentru a selecta limbile care pot fi folosite pe acea stație de lucru.

Apasă butonul  Adaugă limbă pentru a adăuga o limbă în care vor fi afișate informațiile (categorii, articole, metode de plată etc.) pe acea stație.

Setări de limbă
Setări de limbă


Asigură-te că limba pe care o alegi are traducerile necesare în meniul traduceri!

2

În meniul lateral Limbi deschis în partea dreaptă, selectează una din limbile disponibile în sistem, apoi apasă butonul Salvează.

Alege o limbă pentru a fi folosită pe stație
Alege o limbă pentru a fi folosită pe stație


Limba nou-selectată este este afișată în tabel.

3

Asociază o pictogramă sugestivă pentru limba aleasă. Pictograma aceasta o va selecta clientul când va alege limba în care să îi fie afișate informațiile pe totem.

Pictograma pentru limbă trebuie să fie un fișier de tip png sau jpeg, cu o dimensiune maximă de 2 MB. Recomandăm ca pictograma să aibă un fundal transparent.

Apasă butonul  din dreptul limbii pentru a-i asocia o pictogramă.

Asociază o pictogramă pentru limbă
Asociază o pictogramă pentru limbă

4

În meniul lateral Limbi deschis în partea dreaptă, apasă dreptunghiul în care va fi afișată pictograma pentru a deschide fereastra Media Gallery.

Deschide galeria pentru a încărca o pictogramă
Deschide galeria pentru a încărca o pictogramă

5

În fereastra Media Gallery, caută imaginea care reprezintă pictograma limbii, selecteaz-o prin bifare și apasă butonul Save / Salvează.

Dacă nu ai în galerie fișierul cu pictograma, încarcă-l de pe dispozitivul tău prin apăsarea butonului Upload/ Încarcă.

Alege sau încarcă pictograma
Alege sau încarcă pictograma


Fișierul selectat este folosit acum ca pictogramă pentru limba selectată pe stația de lucru.

Dacă nu este fișierul dorit, îl poți șterge prin apăsarea butonului .

6

Înapoi în meniul lateral Limbi deschis în partea dreaptă, apasă butonul Salvează.

7

Poți adăuga pe o stație de lucru oricâte din limbile setate în sistem (în acest moment, Română sau Engleză), dar poți seta o singură limbă implicită, cea pe care o va afișa totemul dacă clientul nu selectează o anumită opțiune.

Editează limba implicită
Editează limba implicită

8

Dublu-clic pe semnul  din dreptul unei limbi pentru a o putea edita și seta ca limbă implicită.

9

Bifează caseta  și apoi apasă butonul de salvare  din dreptul acelei limbi pentru a o desemna limbă implicită pe acea stație de lucru.

Bifează și salvează limba implicită
Bifează și salvează limba implicită

10

Apasă butonul Salvează din partea de sus a paginii pentru a salva configurările stației de lucru.

Dacă intenționezi să folosești mai multe stații de lucru care vor avea configurări similare (de exemplu, dacă vei poziționa mai multe toteme în aceeași locație și toate vor avea disponibil același meniu, imagini de fundal, categorii și articole, sau măcar o parte din acestea), atunci poți folosi funcția de clonare.

Clonarea presupune să te folosește de o stație-sursă configurată cât mai complet, căreia să îi copiezi automat setările dorite pe una sau mai multe stații-destinație. În urma clonării, stațiile-destinație vor avea aceleași configurări cu stația-sursă pentru secțiunile pe care le-ai ales pentru clonare. Ulterior, poți edita stațiile pe care ai clonat setările și le poți personaliza după necesități.

Dacă încă nu ai adăugat în sistem stațiile-destinație, creează-le înainte de a iniția procesul de clonare a configurărilor unei stații-sursă pe aceste stații-destinație! Este suficient să le adaugi detaliile generale și să le salvezi. Restul configurărilor poți alege să le copiezi automat de pe stația-sursă.

Urmează pașii de mai jos pentru a clona configurările unei stații de lucru pe una sau mai multe alte stații de tip totem:

1

În pagina Stații de lucru, caută stația de pe care vei clona configurările și deschide-o pentru editare prin apăsare pe denumirea sa.

Alege ca stație-sursă a clonării o stație cu cât mai multe din configurările pe care ți le dorești replicate automat pe alte stații! În acest fel, vei economisi timp cu configurarea stațiilor-destinație.

2

În pagina Editează stația de lucru deschisă pentru stația selectată, apasă butonul Clonează în pentru a iniția procesul de clonare.

Inițiază procesul de clonare
Inițiază procesul de clonare

3

În pagina Clonează setările acestei stații de lucru deschisă pentru stația-sursă de unde ai inițiat procesul de clonare, în secțiunea Clonează stația, selectează stațiile de lucru pe care dorești să copiezi automat configurările stației-sursă. Poți alege din lista tuturor stațiilor definite în sistem.

Selectează stațiile-destinație
Selectează stațiile-destinație

4

Implicit, sistemul îți permite să copiezi automat toate setările stației-sursă pe stațiile-destinație.

Dacă dorești să personalizezi stațiile-destinație și nu dorești să copiezi toate setările stației-sursă, verifică pe rând fiecare secțiune a paginii și dezactivează bifa Clonează pentru secțiunile pe care nu le dorești copiate pe stațiile-sursă selectate.

Selectează configurările care se vor clona
Selectează configurările care se vor clona

5

Apasă butonul Salvează din partea de sus a paginii pentru a copia configurările bifate ale stației-sursă pe stațiile-destinație.

Articolele de la secțiunile Takeaway și Servire la masă sunt clonate numai dacă stațiile-destinație aparțin aceluiași salon cu stația-sursă! Categoriile se clonează indiferent de salonul de care aparțin stațiile-sursă și destinație.

Dacă dorești dezactivarea unei stații de lucru, bifează caseta din dreptul ei și selectează opțiunea Dezactivează accesibilă în partea dreaptă sus a listei, după acționarea butonului .

Dezactivare stație de lucru
Dezactivare stație de lucru


Stațiile dezactivate pot fi ulterior reactivate. Filtrează înregistrările inactive, selectează stațiile dezactivate în listă, apoi apasă butonul Activează.