Categorii de contacte
Categorisirea contactelor (a clienților persoane fizice) este un element cheie în cadrul strategiei de CRM, permițând personalizarea și eficientizarea interacțiunilor cu clienții. Clienții persoane fizice pot fi grupați pe categorii de contacte (de exemplu VIP, clienți premium, clienți standard, etc.), ceea ce permite o personalizare avansată a relațiilor cu aceștia, contribuind astfel la creșterea loialității și a rentabilității afacerii tale.
Sistemul creează automat o categorie de contacte implicită atunci când configurezi un cont nou Expressoft, numită Angajați, în care sunt plasate automat persoanele care sunt utilizatori ai sistemului.
Urmează acești pași pentru a accesa pagina Categorii de contacte, locul de unde poți gestiona toate categoriile de clienți persoane fizice:
Accesează CRM & Loyalty cu un utilizator care are drepturi de a accesa aplicația.
Alege compania pentru care dorești să faci modificări.
În pagina principală a aplicației, deschide meniul Clienți și selectează opțiunea de meniu Categorii de contacte.
În pagina Categorii de contacte poți vedea lista de categorii de clienți persoane fizice, poți căuta o categorie, poți adăuga categorii de contacte noi, poți modifica categoriile existente prin apăsare pe denumirea lor, sau poți dezactiva categoriile pe care nu le mai folosești.

Urmează pașii de mai jos pentru a adăuga o categorie de contacte:
În pagina Categorii de contacte, apasă butonul Adaugă categorie de contacte.
În pagina Creează categorie de contacte nou-deschisă, completează pe rând informațiile din fiecare secțiune pentru a adăuga o categorie de contacte.
Informații generale
În secțiunea Informații generale, introdu numele categoriei de contacte și un cod extern pentru a fi folosit la eventuale integrări cu alte aplicații. Bifează apoi metodele de plată acceptate pentru această categorie de contacte.

Restricții de vânzare
Deschide secțiunea Restricții de vânzare și completează eventuale restricții de vânzare aplicabile acestei categorii de contacte.
Alege tipul de perioadă pentru care se aplică restricțiile:
- Niciunul - pentru nicio perioadă
- Orar - pentru perioade de o oră
- Zilnic - pentru perioade de o zi
- Lunar - pentru perioade de o lună.
Introdu apoi suma totală cheltuită de un contact din acea categorie în perioada de timp selectată peste care sunt apoi restricționate alte beneficii aplicabile.
Activează restricțiile de vânzare pentru această categorie de contacte, dacă dorești.

Articole restricționate
Deschide secțiunea Articole restricționate și adaugă articolele care sunt restricționate de la beneficii pentru clienții care fac parte din această categorie de contacte. De exemplu, poate nu dorești să oferi ca beneficiu produse alcoolice unei anumite categorii de contacte.

Apasă butonul + Adaugă articole pentru a deschide fereastra de selectare a articolelor care vor fi restricționate.
În partea stângă a ferestrei Selectează articolele alege o categorie de produse, iar în partea dreaptă selectează unul sau mai multe articole din acea categorie care vor fi restricționate de la beneficii pentru categoria de contacte. Apasă apoi butonul Salvează pentru a aplica restricțiile.

Înapoi în secțiunea Articole restricționate, introdu cantitățile dorite pentru articolele alese. De exemplu, poate dorești să impui restricții ca un client din această categorie de contacte să nu poată beneficia de mai multe de 2 articole din această listă.
Pentru a introduce cantitatea, întâi editează linia corespunzătoare din tabel prin acționarea butonului de pe acea linie de articole.

Introdu cantitatea dorită, apoi salvează modificările de pe linia de produse restricționate.

La final, apasă butonul Salvează pentru a salva noua categorie de contacte în baza de date. După salvare, poți adăuga clienți de tip persoane fizice în această categorie.
Asigură-te că numele categoriei este descriptiv și ușor de înțeles, reflectând tipul de clienți pe care îl va include. Evită folosirea denumirilor generice care ar putea să nu fie suficient de informative.
Revizuiește și actualizează periodic categoriile pentru a reflecta schimbările în strategia de afaceri sau în clientelă.